YIN -YANG biobolt - átalakult ! HARMÓNIA STÚDIÓNK elérhető

Előzetes bejelentkezés szükséges ! Új címünk : 1015.Budapest,Széna tér 1,1 emelet Tel:-06209975548

1.png


ÚJ termék - csak nálunk !

H'ILDIS GREEN            Ára : 4990 Ft 

 Akció !        4500 Ft/db ,

                    2 db: 8200 Ft ,

                    3 db: 11400 Ft


Nettó tömeg: 100 gramm

ZÖLD BÚZAFŰ,ZŐLD ÁRPAFŰ ,SÁRGARÉPA,ALMA,ALGA ,C VITAMIN tartalmú 100%-ban tiszta, természetes anyagokat tartalmaz. Alacsony hőmérsékleten, kíméletesen szárítottuk, annak érdekében, hogy minél nagyobb mértékben megőrizze a benne rejlő biológiailag hasznos anyagok hatását.

Tartósítószert, mesterséges színezéket és egyéb adalékanyagot nem tartalmaz.

Felhasználás: napi 1 adag (5 gramm) port keverjünk el vízben vagy gyümölcslében.

Száraz, hűvös helyen, fénytől védve tároljuk, felbontás után 2 hónapon belül felhasználása javasolt.

Származási ország: Magyarország

Alkalmazása általában minimum 3 hónap esetenként 6 hónap.

Akik rendszertelenül és kevés zöldet fogyasztanak akár folyamatosan is fogyaszthatják.


Spirulina tények A spirulina egyike annak a többszáz algafajnak, melyet kék- vagy zöld algaként ismerünk. Mivel annyiféle algafajta létezik, ezért megkülönböztetésüket elsősorban színük alapján végzik. Az algák, beleértve a spirulinát is, olyan apró organizmusok, melyek a vízben nőnek. Vannak zöldeskék, zöld, sárgáskék, vörös, és barna algák. A többi növénytől eltérő módon, a spirulinának nincsenek gyökerei, levelei, vagy szára. Tartalmaz azonban a spirulina egy bizonyos pigmentet, a klorofilt, ami egy olyan anyag, melyre minden növénynek szüksége van ahhoz, hogy a napfényt számukra hasznosítható energiává tudják alakítani. A többi növényhez hasonlóan a spirulina is képes rá, hogy a levegőből nyert szén-dioxidból oxigént hozzon létre. A spirulina fő érdekessége az, hogy proteint és cukrot is előállít, akárcsak az állatok.

A spirulina hatása Világszerte használják a spirulinát táplálékként – nem csak állatok, hanem emberek számára is. A világ egyes részein pusztán élelemalapanyagként ismerik, ám híres ez az algafajta az egészségi állapotra gyakorolt pozitív hatásai miatt is. A spirulina ugyanis olyan antioxidánsokat tartalmaz, mint például a béta-karotin és a zeaxantin, melyek köztudottan hatékonyan veszik fel a harcot a testünket és sejtjeinket érő szabadgyökök támadásai ellen, melyek általában oxidáció során jönnek létre, az immunfunkciók elnyomásával. A spirulina továbbá kedvezően hat anyagcserénkre, ezért kiváló étrendkiegészítő, ha diétázunk.

Állatokon és embereken végzett tanulmányok szerint a spirulina fokozza az immunfunkciókat. Serkenti szervezetünk gyulladáscsökkentő anyagainak, azaz az interferonokn termelését, és ebből következően csökkenti, illetve megakadályozza az allergiás reakciókat, és blokkolja a hisztamintermelést, ami az allergiás reakció részeként alakul ki. A hisztamintermelés blokkolásával a spirulina megakadályozhatja, vagy csökkentheti a hisztamin hatásait, vagyis az érfalak tágulását, az izomösszehúzódást, és a gyomorsavtermelést.

A spirulinának rákellenes hatásokat is tulajdonítanak, hiszen kiváló antioxidáns hatással rendelkezik, és az immunrendszert is igen kedvezően befolyásolja. Ezek mellett azonban a spirulina egy másik módon is képes a rák ellen felvenni a harcot. Elősegíti egy olyan kémiai anyag termelését a szervezetben, mely megtámadja a tumoros sejteket.

Az előbb említett fontos jótékony hatások mellett, a spirulina abban is segít szervezetünknek, hogy megakadályozza a vírusok sejtjeinkbe való jutását. Többféle vírussal végeztek kísérleteket, és arra jutottak, hogy a spirulina, vagy ebből az algafajtából kivont valamely hatóanyag számtalan vírus ellen hatékonyan veszi fel a harcot. Többszáz vírusfajta elpusztítására képes, többek között az AIDS-t okozó HIV-ére is. Jelenleg is folynak további kísérletek, hogy bebizonyítsák a spirulina antivirális hatását, ám még sok állatokon végzett teszthez van szükség arra, hogy ez megdönthetetlen ténnyé váljon.

Hogyan juttassuk szervezetünkbe? A spirulinát általában tabletta, kapszula, ital, vagy por formájában vihetjük szervezetünkbe. Az adagolás tekintetében, érdemes az adott termék útmutatóját követni, a kívánt hatás és cél fényében. Az emberi kísérletekben akutatók arra jutottak, hogy a napi adag 1-5 gramm között van, attól függően, hogy milyen betegséggel kezelik a pácienst.

Előfordulási helyek

A spirulina a kék-zöld algák egyik faja, a Cyanobacteria családból. A kereskedelemben Spirulina maxima és Spirulina platensis néven ismertek széles körben. Ez az alga természetes környezetben tenyészik Közép-és Dél-Amerika tavaiban, de kereskedelmi célokra tartályokban tenyésztik Ázsiában, Hawaiin és Kaliforniában. Az Aphanizomenon flos-aquae-t (Szuper kék-zöld alga) a Klamath tóban, Oregon államban tenyésztik.

Hatása a teljesítmény fokozására

Miért használják a sportolók a kék-zöld algát

Néhány sportoló kipróbálta a kék-zöld algát, hogy növelje az energiaszintet, az állóképességet, javítsa a fehérjeszintézist és a regenerálódást. Mindazonáltal a jelek szerint ez a kiegészítő azok számára lehet inkább hasznos, akik bizonyos tápanyagok hiányának esetén, pl. vitaminokból és ásványi anyagokból nagyobb mennyiséget igényelnek, nem pedig azok számára, akik teljesítmény növekedést várnak, pl. egy kis pörgető hatást edzés vagy valamilyen verseny előtt.

Hogyan segíti elő a zsírvesztést

  • A teóriák szerint stabilizálja a vércukor szintet, így elősegíti a testsúly csökkentését

Hogyan javítja az energiaszintet és az állóképességet:

  • Közvetlen glikogénforrásként ad egy „löketet”

Egészségügyi előnyei

Felhasználási lehetőségek

Kutatások alapján a kék-zöld alga a következő tünetek kezelésekor lehet hasznos:

  • Figyelemhiányos rendellenesség (ADD)
  • Alkoholizmus
  • Rákmegelőzés
  • Aranyér
  • Herpesz
  • Magas koleszterinszint
  • A máj védelme
  • Károsodott immunrendszer
  • Elhízás


Energia- és állóképességnövelő hatás?

A kék-zöld alga étrendkiegészítőként is beszerezhető világszerte a bioboltokban, mint energiaszintet és állóképességet javító anyag. Ez igaz is lehet, ha amúgy alultáplált vagy. Tápanyagtartalmát tekintve végeredményben egyfajta multivitaminnak tekinthető. Azonban egy átlagos embernek nem fog olyan plusz energiát biztosítani, mint pl. egy gyermeknek a harmadik világból.

Mielőtt azonban teljesen leírnánk ezt a kiegészítőt, meg kell jegyeznünk, hogy vannak bizonyítékok arra, hogy lehet energiaszint fokozására alkalmazni. Igazság szerint versenylovaknak szokták adni, mivel glikogént tartalmaz, amely a májban lebomolva az adrenalinhoz hasonló löketet tud adni. A legtöbb fehérje-és szénhidrátforrás nem gyors energiaforrás is egyben, mivel előbb glikogénné kell alakítani azokat, és nehézkes lehet az emésztésük.


Mi igaz a zsírégető hatásról?

A kutatók eredetileg azt gondolták, hogy a kék-zöld alga stabilizálhatja a vércukorszintet és elősegítheti a testsúly csökkentését. Egy kisebb kutatás még azt is kimutatta, hogy azok a túlsúlyos emberek, akik spirulinát szedtek, jelentősen több zsírt adtak le, mint a placebo csoport tagjai. A legutóbbi kutatások erre rácáfoltak: egy ugyancsak kisebb kutatás nem mutatott ki számottevő eltérést a két csoport között.

BÚZAFŰ

A búzafű hatóanyagai révén az egész szervezet működését pozitívan befolyásolja, a káros anyagokat lebontja szervezetünkből. Frissítőként és fiatalítóként egyaránt használható, mivel nagy mennyiségben tartalmaz természetes vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket és enzimeket.

A búzafű magas klorofill tartalma miatt dúsítja a vérünket oxigénnel, a sejtek oxigénellátását javítja. Egyszerre méregtelenít és növeli az energiaszintünket. Csaknem annyi vitamin van benne, mint a citrusfélékben.

A búzafű tartalmazza az összes ismert ásványi anyagot amelyre szervezetünknek szüksége van.

Tökéletes fehérjeforrás: az összes esszenciális aminosavat a megfelelőarányban tartalmazza.

ZŐLDÁRPA

Segíthet a szervezet elsavasodásával járó betegségben szenvedőknek, a gyomorsav megkötésében, a savtermelődés szabályozásában és a szervezet lúgosításában. Magas klorofill-tartalma fontos szerepet játszik a vérképzésben, támogatja az idegrendszer karbantartását, fokozza a stressztűrő képességet.

A zöldárpa segíti a mellékvesekéreg működését, magas rost tartalma javítja a bél perisztaltikáját. Hasznos székrekedés ellen, jótékony vérszegénység esetén. Ásványianyag-tartalma jelentősen csökkenti az allergiás tüneteket, a fogszuvasodás veszélyét. A zöldárpa meggátolja a koleszterin felhalmozódását, így pozitív hatással van a magas vérnyomásra is. Javasolják az anyagcsere helyreállítására, valamint a gyomorsavtermelés szabályozására. Jelentősen lassítja az öregedés folyamatát. A zöldárpa klorofill tartalma - a zöld vér - az emberi szervezetbe kerülve valódi piros vérré válik. Alkalmas a napi vitamin-, ásványi anyag pótlásra, az emésztés szabályozására, segíti a betegségek utáni gyorsabb felépülést, jótékony a hasnyálmirigy működésre, a cukorbetegségre. Javítja a spermiumok életképességét, a szexuális potenciált, tökéletes táplálkozás kiegészítő, a candida albicansban szenvedők fontos tápláléka. A benne lévő klorofil csökkenti a szájszagot.

Zöldárpa legfőbb hatóanyagai: Béta-karotin, B1-, B2-, B6-, C-, E-, H-vitamin, folsav, panthoténsav, nikotinsav, kálium, kalcium, magnézium, vas, réz, cink.

ALMA

Az alma tartalmaz kalciumot, foszfort, vasat, magnéziumot, nátriumot, káliumot, nyomelemeket, A, B komplex és C vitamint. Gyógyhatását a benne lévő ásványoknak köszönheti, amelyek az emésztési rendszerre hatnak. Magas a pektin tartalma, ami a sejtfal alkotó része. Fontos továbbá a héja, a cellulóz része, amely segít kisöpörni a beleket. Általánosságban véve, az alma tisztító hatású. Depressziós betegség és alacsony vércukorszint esetén - amikor az agy nem kap elég glükózt – ajánlatos az alma fogyasztása. Az alma savas tartalmával hozzásegít a gyomor és a belek mozgásának meggyorsításához. Pektin tartalma segíti az anyagcserét, valamint képes feloldani azokat a zsírokat (triglycerideket), amelyek a koleszterin lerakódását okozzák. Kiemelkedő a vér-, és máj-, vesetisztító tulajdonsága.

SÁRGARÉPA

Alapvető vitaminforrás a szervezet számára. Rendszeres fogyasztása gyógyító hatással van a szem és bőrproblémákra. Magas rosttartalma segíti a belek tisztulását, a salakanyagok lerakódását. Kutatások szeint napi két nyers sárgarépa (20 dkg) fogyasztása átlagosan 11%-kal csökkenti a vér koleszterinszintjét.Immunrendszer erősítő,regeneráló tulajdonságai is vannak.
Tartalmaz kalciumot, káliumot, nátriumot, foszfort, vasat, magnéziumot, krómot, sót, A-, B-, C-, E- és K-vitaminokat. Legnagyobb értékét a magas béta-karotin tartalma jelenti, de más karotinokban is bővelkedik. A szervezet a béta-karotint A-vitaminná alakítja át, mely fontos a jó látás és a nyálkahártyák szempontjából.

Az A-vitamin hiányának legelső tünete a farkasvakság. A szem képtelen alkalmazkodni a gyenge fényhez, ha az ideghártya fény- és színérzékelő receptoraihoz szükséges retinol nincs jelen (A-vitamin). A fejlődő országokban a 21 év alattiak körében előforduló vakság leggyakoribb oka az A-vitamin-hiány.Táplálkozási szempontból a sárgarépa legnagyobb értékét magas béta-karotintartalma jelenti, de ez a zöldség más karotinokban is bővelkedik (pl. alfa-karotin). A vér alacsony béta-karotinszintje fokozhatja egyes rákbetegségek kockázatát, és ez a növényi festékanyag - a többi karotinhoz hasonlóan - jelentős antioxidáns, így a szabad gyökök károsító hatásával szemben véd.

A szervezet a béta-karotint szükség szerint A-vitaminná alakítja át (egységnyi mennyiségű A-vitamint hatszor annyi béta-karotinból állít elő). A vitamin fontos a jó látás és a nyálkahártyák egészsége szempontjából, de mivel zsírban oldódik, túladagolása - és ez a táplálékkal bevitt vitaminra is vonatkozik - mérgező lehet, így biztonságosabb a béta-karotin fogyasztása.

Az A-vitamin hiányának az egyik legelső tünete a farkasvakság. A szem képtelen alkalmazkodni a gyenge fényhez, ha az ideghártya fény- és színérzékelő receptoraihoz szükséges retinol (A-vitamin) nincs jelen. A vitamin hiánya esetén már napi egy sárgarépa is elegendő lehet a szürkületi látás helyreállításához. A fejlődő világban a 21 év alattiak körében előforduló vakság leggyakoribb oka az A-vitamin-hiány. A legtöbb zöldségfélével ellentétben, a sárgarépa főzve táplálóbb, mint nyersen. A vastag sejtfalak miatt a szervezet a nyers sárgarépa béta-karotintartalmának mindössze 25%-át képes hasznosítani. A főzés során azonban károsodnak a sejtfalak, így a szervezet számára a karotin hozzáférhetőbbé válik, és ha az ételben a felszívódáshoz szükséges zsírok is jelen vannak, akkor a sárgarépa karotin-tartalmának több mint a fele hasznosul.

A közelmúlt kutatásai a karotinok számos immunserkentő hatását mutatták ki. Jelentősen fokozzák például a csecsemőmirigy működését, és mivel nagyrészt a thymus (csecsemőmirigy) hámsejtjeiben koncentrálódnak, képesek nagymértékben csökkentik visszafejlődését, ami valószínűleg az antioxidáns hatásnak köszönhető. Arra is van bizonyíték, hogy karotin-pótlással javíthatók az immunválaszok, és hogy a szájon át adott béta-karotin (napi 180 mg) jelentősen növeli a fehérvérsejtek számát, aktivitását - különösen a T-sejtek számát, melyek csökkenése jellemző pl. rákbetegségek, AIDS esetén.

Gyermekkorban hozzásegít a csontozat és a fogazat fejlődéséhez. Ezért is tartalmazza a legtöbb bébiétel.

Savtalanítja a vért, ezzel elősegíti a máj működését. A sárgarépa gyógyítása láncszerű. Ha a máj tisztulása megindult, a bőr szépségén is észrevehető. Mivel a máj raktározza a nehézfémeket,ha levan terhelve ezek a fémek bejutnak a sejtek közé is. A sárgarépa segít kivonni ezeket a fémeket.

Hatékony immunserkentő, fokozza a csecsemőmirigy működését. Karotinpótlással javíthatók az immunválaszok, napi természetes béta-karotin bevitel jelentősen növeli a fehérvérsejtek számát, akivitását, különösen a T-sejtekét, melyek csökkenése jellemző rák- és AIDS betegeknél. Azoknál a népcsoportoknál, akik étrendjében sok a karotionidban gazdag gyümölcs és zöldség, kevesebb a daganatos betegségek (főleg tüdőrák) aránya. Az étrendi béta-karotin csökkenti a hámeredetű tüdő, bőr, méhnyak, légúti, gyomor és vastagbél daganatok számát.

A sárgarépalé tisztítja a beleket, serkenti a mellékvese munkáját, és ezáltal a hasnyálmirigy működését.Izületi gyulladás leküzdésében is segít a fogyasztása.




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 30
Tegnapi: 27
Heti: 62
Havi: 146
Össz.: 119 904

Látogatottság növelés
Oldal: H'ILDISGREEN pH
YIN -YANG biobolt - átalakult ! HARMÓNIA STÚDIÓNK elérhető - © 2008 - 2024 - yin-yangbiobolt.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »