ÚJ termék - csak nálunk !
H'ILDIS GREEN Ára : 4990 Ft
Akció ! 4500 Ft/db ,
2 db: 8200 Ft ,
3 db: 11400 Ft
Nettó tömeg: 100 gramm
ZÖLD BÚZAFŰ,ZŐLD ÁRPAFŰ ,SÁRGARÉPA,ALMA,ALGA ,C VITAMIN tartalmú 100%-ban tiszta, természetes anyagokat tartalmaz. Alacsony hőmérsékleten, kíméletesen szárítottuk, annak érdekében, hogy minél nagyobb mértékben megőrizze a benne rejlő biológiailag hasznos anyagok hatását.
Tartósítószert, mesterséges színezéket és egyéb adalékanyagot nem tartalmaz.
Felhasználás: napi 1 adag (5 gramm) port keverjünk el vízben vagy gyümölcslében.
Száraz, hűvös helyen, fénytől védve tároljuk, felbontás után 2 hónapon belül felhasználása javasolt.
Származási ország: Magyarország
Alkalmazása általában minimum 3 hónap esetenként 6 hónap.
Akik rendszertelenül és kevés zöldet fogyasztanak akár folyamatosan is fogyaszthatják.
Spirulina tények A spirulina egyike annak a többszáz algafajnak, melyet kék- vagy zöld algaként ismerünk. Mivel annyiféle algafajta létezik, ezért megkülönböztetésüket elsősorban színük alapján végzik. Az algák, beleértve a spirulinát is, olyan apró organizmusok, melyek a vízben nőnek. Vannak zöldeskék, zöld, sárgáskék, vörös, és barna algák. A többi növénytől eltérő módon, a spirulinának nincsenek gyökerei, levelei, vagy szára. Tartalmaz azonban a spirulina egy bizonyos pigmentet, a klorofilt, ami egy olyan anyag, melyre minden növénynek szüksége van ahhoz, hogy a napfényt számukra hasznosítható energiává tudják alakítani. A többi növényhez hasonlóan a spirulina is képes rá, hogy a levegőből nyert szén-dioxidból oxigént hozzon létre. A spirulina fő érdekessége az, hogy proteint és cukrot is előállít, akárcsak az állatok.
A spirulina hatása Világszerte használják a spirulinát táplálékként – nem csak állatok, hanem emberek számára is. A világ egyes részein pusztán élelemalapanyagként ismerik, ám híres ez az algafajta az egészségi állapotra gyakorolt pozitív hatásai miatt is. A spirulina ugyanis olyan antioxidánsokat tartalmaz, mint például a béta-karotin és a zeaxantin, melyek köztudottan hatékonyan veszik fel a harcot a testünket és sejtjeinket érő szabadgyökök támadásai ellen, melyek általában oxidáció során jönnek létre, az immunfunkciók elnyomásával. A spirulina továbbá kedvezően hat anyagcserénkre, ezért kiváló étrendkiegészítő, ha diétázunk.
Állatokon és embereken végzett tanulmányok szerint a spirulina fokozza az immunfunkciókat. Serkenti szervezetünk gyulladáscsökkentő anyagainak, azaz az interferonokn termelését, és ebből következően csökkenti, illetve megakadályozza az allergiás reakciókat, és blokkolja a hisztamintermelést, ami az allergiás reakció részeként alakul ki. A hisztamintermelés blokkolásával a spirulina megakadályozhatja, vagy csökkentheti a hisztamin hatásait, vagyis az érfalak tágulását, az izomösszehúzódást, és a gyomorsavtermelést.
A spirulinának rákellenes hatásokat is tulajdonítanak, hiszen kiváló antioxidáns hatással rendelkezik, és az immunrendszert is igen kedvezően befolyásolja. Ezek mellett azonban a spirulina egy másik módon is képes a rák ellen felvenni a harcot. Elősegíti egy olyan kémiai anyag termelését a szervezetben, mely megtámadja a tumoros sejteket.
Az előbb említett fontos jótékony hatások mellett, a spirulina abban is segít szervezetünknek, hogy megakadályozza a vírusok sejtjeinkbe való jutását. Többféle vírussal végeztek kísérleteket, és arra jutottak, hogy a spirulina, vagy ebből az algafajtából kivont valamely hatóanyag számtalan vírus ellen hatékonyan veszi fel a harcot. Többszáz vírusfajta elpusztítására képes, többek között az AIDS-t okozó HIV-ére is. Jelenleg is folynak további kísérletek, hogy bebizonyítsák a spirulina antivirális hatását, ám még sok állatokon végzett teszthez van szükség arra, hogy ez megdönthetetlen ténnyé váljon.
Hogyan juttassuk szervezetünkbe? A spirulinát általában tabletta, kapszula, ital, vagy por formájában vihetjük szervezetünkbe. Az adagolás tekintetében, érdemes az adott termék útmutatóját követni, a kívánt hatás és cél fényében. Az emberi kísérletekben akutatók arra jutottak, hogy a napi adag 1-5 gramm között van, attól függően, hogy milyen betegséggel kezelik a pácienst.
A spirulina a kék-zöld algák egyik faja, a Cyanobacteria családból. A kereskedelemben Spirulina maxima és Spirulina platensis néven ismertek széles körben. Ez az alga természetes környezetben tenyészik Közép-és Dél-Amerika tavaiban, de kereskedelmi célokra tartályokban tenyésztik Ázsiában, Hawaiin és Kaliforniában. Az Aphanizomenon flos-aquae-t (Szuper kék-zöld alga) a Klamath tóban, Oregon államban tenyésztik.
Néhány sportoló kipróbálta a kék-zöld algát, hogy növelje az energiaszintet, az állóképességet, javítsa a fehérjeszintézist és a regenerálódást. Mindazonáltal a jelek szerint ez a kiegészítő azok számára lehet inkább hasznos, akik bizonyos tápanyagok hiányának esetén, pl. vitaminokból és ásványi anyagokból nagyobb mennyiséget igényelnek, nem pedig azok számára, akik teljesítmény növekedést várnak, pl. egy kis pörgető hatást edzés vagy valamilyen verseny előtt.
Felhasználási lehetőségek
Kutatások alapján a kék-zöld alga a következő tünetek kezelésekor lehet hasznos:
A kék-zöld alga étrendkiegészítőként is beszerezhető világszerte a bioboltokban, mint energiaszintet és állóképességet javító anyag. Ez igaz is lehet, ha amúgy alultáplált vagy. Tápanyagtartalmát tekintve végeredményben egyfajta multivitaminnak tekinthető. Azonban egy átlagos embernek nem fog olyan plusz energiát biztosítani, mint pl. egy gyermeknek a harmadik világból.
Mielőtt azonban teljesen leírnánk ezt a kiegészítőt, meg kell jegyeznünk, hogy vannak bizonyítékok arra, hogy lehet energiaszint fokozására alkalmazni. Igazság szerint versenylovaknak szokták adni, mivel glikogént tartalmaz, amely a májban lebomolva az adrenalinhoz hasonló löketet tud adni. A legtöbb fehérje-és szénhidrátforrás nem gyors energiaforrás is egyben, mivel előbb glikogénné kell alakítani azokat, és nehézkes lehet az emésztésük.
A kutatók eredetileg azt gondolták, hogy a kék-zöld alga stabilizálhatja a vércukorszintet és elősegítheti a testsúly csökkentését. Egy kisebb kutatás még azt is kimutatta, hogy azok a túlsúlyos emberek, akik spirulinát szedtek, jelentősen több zsírt adtak le, mint a placebo csoport tagjai. A legutóbbi kutatások erre rácáfoltak: egy ugyancsak kisebb kutatás nem mutatott ki számottevő eltérést a két csoport között.
BÚZAFŰ
A búzafű hatóanyagai révén az egész szervezet működését pozitívan befolyásolja, a káros anyagokat lebontja szervezetünkből. Frissítőként és fiatalítóként egyaránt használható, mivel nagy mennyiségben tartalmaz természetes vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket és enzimeket.
A búzafű magas klorofill tartalma miatt dúsítja a vérünket oxigénnel, a sejtek oxigénellátását javítja. Egyszerre méregtelenít és növeli az energiaszintünket. Csaknem annyi vitamin van benne, mint a citrusfélékben.
A búzafű tartalmazza az összes ismert ásványi anyagot amelyre szervezetünknek szüksége van.
Tökéletes fehérjeforrás: az összes esszenciális aminosavat a megfelelőarányban tartalmazza.
ZŐLDÁRPA
Segíthet a szervezet elsavasodásával járó betegségben szenvedőknek, a gyomorsav megkötésében, a savtermelődés szabályozásában és a szervezet lúgosításában. Magas klorofill-tartalma fontos szerepet játszik a vérképzésben, támogatja az idegrendszer karbantartását, fokozza a stressztűrő képességet.
A zöldárpa segíti a mellékvesekéreg működését, magas rost tartalma javítja a bél perisztaltikáját. Hasznos székrekedés ellen, jótékony vérszegénység esetén. Ásványianyag-tartalma jelentősen csökkenti az allergiás tüneteket, a fogszuvasodás veszélyét. A zöldárpa meggátolja a koleszterin felhalmozódását, így pozitív hatással van a magas vérnyomásra is. Javasolják az anyagcsere helyreállítására, valamint a gyomorsavtermelés szabályozására. Jelentősen lassítja az öregedés folyamatát. A zöldárpa klorofill tartalma - a zöld vér - az emberi szervezetbe kerülve valódi piros vérré válik. Alkalmas a napi vitamin-, ásványi anyag pótlásra, az emésztés szabályozására, segíti a betegségek utáni gyorsabb felépülést, jótékony a hasnyálmirigy működésre, a cukorbetegségre. Javítja a spermiumok életképességét, a szexuális potenciált, tökéletes táplálkozás kiegészítő, a candida albicansban szenvedők fontos tápláléka. A benne lévő klorofil csökkenti a szájszagot.
Zöldárpa legfőbb hatóanyagai: Béta-karotin, B1-, B2-, B6-, C-, E-, H-vitamin, folsav, panthoténsav, nikotinsav, kálium, kalcium, magnézium, vas, réz, cink.
ALMA
Az alma tartalmaz kalciumot, foszfort, vasat, magnéziumot, nátriumot, káliumot, nyomelemeket, A, B komplex és C vitamint. Gyógyhatását a benne lévő ásványoknak köszönheti, amelyek az emésztési rendszerre hatnak. Magas a pektin tartalma, ami a sejtfal alkotó része. Fontos továbbá a héja, a cellulóz része, amely segít kisöpörni a beleket. Általánosságban véve, az alma tisztító hatású. Depressziós betegség és alacsony vércukorszint esetén - amikor az agy nem kap elég glükózt – ajánlatos az alma fogyasztása. Az alma savas tartalmával hozzásegít a gyomor és a belek mozgásának meggyorsításához. Pektin tartalma segíti az anyagcserét, valamint képes feloldani azokat a zsírokat (triglycerideket), amelyek a koleszterin lerakódását okozzák. Kiemelkedő a vér-, és máj-, vesetisztító tulajdonsága.
SÁRGARÉPA
Alapvető vitaminforrás a szervezet számára. Rendszeres fogyasztása gyógyító hatással van a szem és bőrproblémákra. Magas rosttartalma segíti a belek tisztulását, a salakanyagok lerakódását. Kutatások szeint napi két nyers sárgarépa (20 dkg) fogyasztása átlagosan 11%-kal csökkenti a vér koleszterinszintjét.Immunrendszer erősítő,regeneráló tulajdonságai is vannak.
Tartalmaz kalciumot, káliumot, nátriumot, foszfort, vasat, magnéziumot, krómot, sót, A-, B-, C-, E- és K-vitaminokat. Legnagyobb értékét a magas béta-karotin tartalma jelenti, de más karotinokban is bővelkedik. A szervezet a béta-karotint A-vitaminná alakítja át, mely fontos a jó látás és a nyálkahártyák szempontjából.